Karlskrona

Hotell i Karlskrona

När ni skall åka till Karlskrona och stanna där behöver ni ett boende

och för att underlätta valet av hotell har vi sammanställt en komplett hotellguide över alla 12 st hotell i Karlskrona.

Eller boka direkt via booking.com

Jämför priser för 10 bokningsagenter!

price1

Ange datum nedan för er vistelse

Bästa priset laddas nedan för valt datum

Clarion hotell Carlscrona

Clarion hotell Carlscrona

Prisjämförelse

 

Clarion Collection hotell Carlscrona är bra beläget endast 10 minuter från Stortorget och ett par hundra meter från centralstationen.
Alla rum har wifi, minibar, tv med många kanaler och ett fint badrum med dusch. Hotellet ligger nära havet, hamnen och skärgården. Hotellet bjuder på både frukost och kvällsbuffé i fina restaurangen Kofferdins Packhus som ligger i ett gammalt hamnmagasin från 1800 talet. Hotell Clarion har 81 fina rum med olika inredning inspirerad från förr som ger en hemtrevlig och mysig känsla på rummen så att man som gäst ska trivas riktigt bra.
knapp

Stay Apartment Hotell

Stay Apartment

Prisjämförelse

 

Detta fina lägenhetshotell ligger nära både Marinmuseet och Centralstationen i Karlskrona.
Lägenheterna är riktigt flotta med all tänkbar bekvämlighet. Köket är modernt och fullutrustat så man behöver inte ha något annat med sig än maten man vill laga och äta. Rummen har fint parkettgolv och det finns wifi, dvd-spelare, tv och bekväma möbler i vardagsrummet där man kan sitta och koppla av efter en hektisk dag. Det finns en gemensam bastu som alla gäster på hotell Stay får använda fritt under sin vistelse och dessutom får man specialerbjudande på en väldigt fin restaurang.
knapp

First hotell Ja

First hotell Karlskrona Ja

Prisjämförelse

 

First hotell JA är ett riktigt modernt hotell i Karlskronas centrum. Här får man en god och nyttig frukost varje morgon med fina råvaror
och väldigt många olika alternativ att välja mellan. Rummen har en väldigt snygg och fräsch inredning med härligt sköna sängar från Jensen för att ge dig den där riktigt goda sömnen som man behöver för att utvilad få en bra start på dagen. Alla rum har mörkläggande gardiner, trådlöst internet, tv, skrivbord och telefon. Bra att veta är att om man reser med hela familjen så bor alla barn som är under 13 år gratis på hotellet.
knapp

Hotell Karlskrona Conrad

hotell Conrad Karlskrona

Prisjämförelse

 

Hotell Conrad är ett trestjärnigt hotell med hög standard mitt i stadens centrum så man har nära till alla sevärdheter,
caféer, museum, restauranger och roliga affärer. Detta är ett hotell som passar utmärkt för hela familjen såväl som den upptagne affärs resenären. Rummen är mysiga med en snygg och stilren inredning i lugna färger där man verkligen kan koppla av efter ett långt möte eller en heldag på stan. Personalen är väldigt trevlig och de månar om sina gäster så du får garanterat ett trevligt bemötande när du bor på hotell Conrad.
knapp

A-hotel Karlskrona

A-hotel

Prisjämförelse

 

I Karlskronas centrum ligger trevliga A-hotel. Hotellet har ett gym och en bastu så man kan både få sig ett skönt träningspass
och en uppmjukande avslappning på hotellet. Rummen är ljusa och stora varav en del har matplats, kylskåp och pentry. I priset ingår det en god frukost så man behöver inte fixa morgon målet själv. Det finns ett stort, gemensamt kök på hotellet vilket är väldigt om man vill laga sin egen mat istället för att köpa. Man har även tillgång till en tvättstuga om man behöver tvätta kläder vilket är väldigt praktiskt om man reser med barn.
knapp

Trossö Vandrarhem

Trossö Vandrarhem Karlskrona

Prisjämförelse

 

Ett bra och prisvärt alternativ när man vill bo centralt och ha nära till allt och inte behöver mer än en sovplats, dusch och kök.
Trossö Vandrarhem har trevliga rum med våningsängar och sittplats. Det tar en kvart att gå till stadens centralstation. Här finns det en trevlig innergård att vistas på när vädret tillåter. Badrum och kök delas av alla boende gäster. Köket är dessutom fullt utrustat så man behöver inte ha med sig redskap för matlagning själv. Runt om hotellet hittar man restauranger, barer, affärer, sevärdheter och fina, gröna parker.
knapp

Om Karlskrona

I blekinge ligger den gamla örlogsstaden och residensstaden Karlskrona. Trossö är ön som är Karlskronas centrum. Staden är uppdelad på både fastland och skärgård vilket gör att det är en härlig miljö att vara i området som också kallas Österlen. För hotell vid Österlen rekommenderas österlenshotell.se Idag har staden cirka 35 200 invånare vilket är en radikal skillnad mot 1700 talets Karlskrona då det endast var ett invånarantal på 10 000 i den centrala staden. Hela kommunen Karlskrona har idag ett invånare antal på cirka 65 000. På Stumholmen ligger idag det marina museet och bostäder, men förr så tillhörde just detta område den svenska flottan. 1998 blev staden ett världsarv och sattes på Unescos världsarvslista.

Historia

Under 1600 talet ägdes ön Trossö av en bonde som hette Vittus Andersson. Bara några kilometer från Trossön låg under den dåvarande danska regimen en gammal stad som hette Lyckå. Bara några få mil från dessa platser var det som danskarna började bygga Kristianopel, en liten ort längs kusten i Karlskronas kommun.
Karlskrona blev sedan svenskt år 1658 och faktiskt ända fram till 1679 ägde bonden Vittus både ön Trossö och ett flertal av holmarna men sedan blev han tvingad att sälja all sin mark till den svenska Kronan som då hade börjat planera att flytta stora delar av flottan till Trossö. Namnet Karlskrona kom sedan till efter sin grundare Karl XI. Staden växte sedan då handeln ökade i området och människor strömmade in i området för att arbeta.

Innan år 1862 fanns det inga broar från ön som band ihop stadens kärna med fastlandet. När sedan broar byggts blev passagen mellan land och ö väldigt mycket lättare. Stadens forna glans försvann tyvärr allt mer när den militära delen av staden sakta började försvinna. Därmed avtog också tillväxten. Från början var Karlskrona tänkt som en huvudstad i en stormakt och det märks i stadens centrala delar. Till exempel så kan man se att stortorget är av samma ideal som dåtidens andra Europeiska stormakts städer var av under den tiden. Torget har en stor öppen piazza varpå rådhus, stadsförvaltning och kyrka ligger i ytterkanterna på torget som det gjorde under barockanska perioden. Dessa byggnader är också ett bevis på vilken uppgift staden en gång varit tänkt för. Det visar därför att en gång i tiden var tanken att Karlskrona skulle ta över Stockholms roll som huvudstad men planen blev aldrig verksam.
Under slutet av 1700 talet var också Karlskrona en av Sveriges fyra städer där det tilläts att judar fick tillstånd att verka.
Ett decennier in på 1900 talet så fanns det en elektrisk spårvagn som gick mellan Amiralitetsgatan på södra sidan upp till Bergåsa på den norra sidan. 1949 lades spårvagnsslingan ner.

Karlskronas Geografi

Karlskrona har en ganska komplicerad geografi eftersom staden består av både fastland och öar ute i skärgården. De öar och holmar som hör till de centrala delarna är framför allt Trossö, men också Saltö, Dragsö, Ekholmen, Björkholmen, Pantarholmen, Stumholmen och flera andra ända ut till den relativt stora ön Vämö. Här finns också många bostadsområden med villor och hyreshus.
Stadsplanen var från början endast belägen på Trossö som är på cirka 185 hektar uppdelad mark. Stortorget ligger i Trossös centrum och är hela 28 000 kvm stort ihop med Fredrikskyrkan och rådhuset.

Comments are closed.

Vill du få exklusiva hotellrabatter?

Det är helt gratis och vi lovar att ni sparar pengar på er bokning!

Vi kommer aldrig att sälja vidare er epost. Din trygghet är prioriterad.